Epeproblémák esetén..
A szervezet egy nagyon fontos szerve bár már régen az a divat ha ,,nem kell,, ki lehet dobni mint régen a mandulát. Egyet érdemes szem előtt tartani a szervezetünkben nincs fölösleges..
A máj termeli az epeváladékot ami az epehólyagban raktározódik és egy egy étkezés folyamán a patkóbélbe ürül. Segít az emésztésben, a koleszterinszintben is szerepe van. Amennyiben nem megfelelően működik befolyásolhatja a vérnyomást, alvást, puffadást indukálhat, a gyomorműködést és a széklet minőségét is befolyásolja..
Mint mindent az epét is érdemes időnként tisztítani. Erre jó a feketeretek és ennek készítményei. A rebarbara pora más össztevőkkel – amit most említek Németországban gyógyszertárakban lehet kapni. Ki van mérve a rebarbarapor a vörösbor a ricinusolaj az olívaolaj. Ezeket szigorúan meghatározott sorrendben és időrendben kell bevenni természetesen szakember felügyeletével..
Epetisztítást egészséges embernél almával is végezhetünk méghozzá nagyon jó eredménnyel. Ilyenkor magyar almából két három napig naponta megeszünk 5-6 darabot.
Epeköveseknél az almakompót (cukormentes) jöhet számításba kevés fahéjjal ízesítve. ( a fahéj csökkenti a cukrot is)
A borsmenta , konyhakömény, fodormenta levél forrázata. Az édeskömény , ánizs forrázata. Keserűsó, olívaolaj, grape fruitmag olaj – ez egy külön kúra csak felügyelettel ajánlom és mindenképp egy ultrahang után, tájékozódva arról, van –e epekövünk.
Az epeváladékban találunk epesavakat is amik ha sűrű az epe összetapadhatnak és epekövet eredményeznek.
Mivel nálunk a legtöbb epekő kalcium oxalát összetételű és a máj – epe nagymértékben függ vesénktől. Itt sem mindegy milyen vizet iszunk és milyen mennyiségben.
Itt természetesen a lágyabb víz és kevesebb kalciumtartalmú vizek jöhetnek számításba.
Étkezzünk zsírszegényen, de vigyünk be igazi zsírt is (mangalica, kacsa), növényi olajokat válasszunk ételeinkhez. Nyúl, borjú, marha, kacsa, liba, kecske, vad húsokat érdemes előnyben részesíteni.
Halak: csuka, pisztráng, keszeg de nem zsírban sütve (!), párolva vagy Római tálban sütőben kevés folyadékban párolva, sütve..
Élesztős süteményeket ne együnk, vajas – krémes tésztákat sem. Ennek ellenére minden epebetegség más van aki még a töltöttkáposztát is meg tudja enni van aki a paradicsomot sem.
Gyógyforrás Természetgyógyászat Miskolc – Felsőzsolca
Utolsó kommentek