2014.07.27.
18:12

Írta: k.sandor

Epebetegségekben....

 

 

Epeproblémák esetén..

 

 

A szervezet egy nagyon  fontos szerve bár már régen az  a divat ha ,,nem kell,, ki lehet dobni  mint régen a mandulát. Egyet érdemes szem előtt tartani  a szervezetünkben nincs fölösleges..

A máj termeli az epeváladékot ami  az  epehólyagban raktározódik és egy egy étkezés folyamán  a patkóbélbe ürül.   Segít az  emésztésben,  a koleszterinszintben is szerepe van. Amennyiben nem megfelelően működik  befolyásolhatja a vérnyomást, alvást, puffadást indukálhat,  a gyomorműködést és a széklet minőségét is befolyásolja..

Mint mindent az  epét is érdemes időnként tisztítani. Erre jó  a feketeretek és ennek készítményei. A rebarbara pora más össztevőkkel – amit most említek Németországban gyógyszertárakban lehet kapni. Ki van mérve a rebarbarapor a vörösbor a ricinusolaj az olívaolaj. Ezeket szigorúan meghatározott sorrendben és időrendben kell bevenni természetesen szakember felügyeletével..

Epetisztítást egészséges embernél almával is végezhetünk méghozzá  nagyon jó eredménnyel. Ilyenkor magyar almából  két három napig naponta megeszünk 5-6 darabot.

Epeköveseknél az  almakompót (cukormentes) jöhet  számításba kevés fahéjjal ízesítve. ( a fahéj csökkenti a cukrot is)

 A borsmenta , konyhakömény, fodormenta levél  forrázata. Az édeskömény , ánizs forrázata. Keserűsó, olívaolaj, grape fruitmag olaj – ez egy külön kúra csak  felügyelettel ajánlom és mindenképp egy ultrahang után, tájékozódva arról,  van –e epekövünk.

Az  epeváladékban  találunk  epesavakat is amik ha sűrű az epe összetapadhatnak és epekövet eredményeznek.

Mivel nálunk  a legtöbb epekő kalcium oxalát összetételű és a máj – epe nagymértékben függ vesénktől. Itt sem mindegy milyen vizet iszunk és milyen mennyiségben.

 

Itt természetesen a lágyabb víz és kevesebb kalciumtartalmú vizek jöhetnek számításba.

Étkezzünk zsírszegényen, de vigyünk be igazi  zsírt is (mangalica, kacsa), növényi olajokat válasszunk ételeinkhez. Nyúl, borjú, marha, kacsa, liba, kecske, vad húsokat érdemes előnyben részesíteni.

Halak: csuka, pisztráng, keszeg de nem zsírban sütve (!), párolva vagy Római  tálban sütőben kevés folyadékban párolva, sütve..

Élesztős süteményeket  ne együnk, vajas – krémes tésztákat  sem. Ennek ellenére minden  epebetegség más van aki még a töltöttkáposztát is meg tudja enni van aki  a paradicsomot sem.

Gyógyforrás Természetgyógyászat Miskolc – Felsőzsolca

2 komment

Címkék: egészség gyógynövény epekő anyagcsere természetgyógyászat Miskolc májtisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetgyogyaszmiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr416549273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária56 2014.07.29. 11:08:56

Mi a teendő ha az epehólyagban a falon polipok vannak?

k.sandor 2014.07.29. 11:19:52

@Mária56: Rendszeres ultrahangos ellenőrzésre van szükség. Legtöbbször panaszt nem okoznak a polipok. Érdemes rendszeresen nagyonkíméletes epehajtást, tisztítást csinálni amennyiben más eltérés (vezetékmegtöretés, hányás) nincs. természetesen személyfüggő valaki bírja az epecseppet vagy a feketeretek granulátumot, van aki a rendszeres alma /almalé fogyasztással jól érzi magát. érdemes megvizsgálni a zöld színnel való ,,barátságunkat,, - hány zöld ruhánk van,, valamint a savanyú ízzel kialakult viszonyunkat. ha sok ha nagyon kicsi mindkettő káros..
süti beállítások módosítása